I dag 18 december delades Rotarys Guldhjärta 2023 ut till Fastighetsmäklaren Widerlöv i Uppsala och Tomas Widerlöv. Rotarys assisterande guvernör Sten Hellström överlämnade utmärkelsen på den julfrukost som Rotaryklubben Linné höll på måndagsmorgonen på Uppsala slott.
Juryns motivering lyder:
” Fastighetsmäklaren Widerlöv visar ett genuint samhällsengagemang, år efter år. De inspirerar andra företagare genom att ständigt hitta nya sätt att bidra till samhället. Ett extra plus vill vi ge för att alla medarbetare involveras i handgripliga insatser. Det står till och med i deras anställningsavtal att de ska arbeta en dag per år med ideellt arbete.
Att Tomas Widerlöv och Fastighetsmäklaren Widerlöv bidrar till ett bättre och varmare samhälle belönas med årets Guldhjärta från Uppsala och Knivsta Rotaryklubbar.”
Widerlövs fastighetsmäklare med Tomas i spetsen har genom åren alltid engagerat sig i att hjälpa dem som har det svårt. Först genom de rosa väggarna där man kunde hänga varma jackor mm. De som hade störst behov kunde hämta en jacka. Detta pågick under flera år. Nu har de även startat de Rosa lådorna tillsammans med Stadsmissionen Uppsala som man kan fylla med fina gåvor och bra saker till de personer som är i behov.
Tomas Widerlöv säger: ”Jag älskar hus och bostäder, arkitektur och planlösningar. Kanske är det en arbetsskada men troligare anledningen till att jag valt att jobba med just det jag gör. Brinner också för att försöka bidra till att hjälpa de människor som saknar det jag och mina kollegor jobbar med varje dag, en bostad. Det är också mycket viktigt att kunna hjälpa människor i utsatta situationer och hoppas att våra ideella insatser bidrar.”
”Vi i Rotary vill uppmärksamma företag och företagare som gör godhjärtade gärningar, uppmuntra dem och inspirera fler. I år fick vi in 20 nomineringar på fina insatser. Många förtjänar ett Guldhjärta, men juryn har valt ut en vinnare 2023,” säger Sten Hellström, assisterade guvernör i Rotarys Distrikt 2350 som samlar 57 klubbar och 2500 Rotarymedlemmar i Uppsala och Stockholms län.
Det är fjortonde gången som priset delas ut. Bakom Guldhjärtat står de åtta Rotaryklubbarna i Uppsala och Rotaryklubben i Knivsta. Rotary är ett internationellt nätverk som verkar enligt devisen "Service above self” och vinnaren av Guldhjärtat har verkligen levt upp till det mottot. Frågan är om det finns något finare pris som en företagare kan få i Uppsala län?
Själva prisföremålet är ett tre kilo tungt glashjärta skapat av glasblåsarna på Ulva kvarn. Varje år tar de fram ett nytt Guldhjärta, det är ett unikt konstföremål – alltid med något inslag av guld. 24 personer har skickat in förslag på vinnare, ett av många tecken på hur många engagerade företagare som det finns att uppmärksamma i området.